Случаите на потвърден COVID-19 у нас нараснаха на 648. Това обяви

...
 Случаите на потвърден COVID-19 у нас нараснаха на 648. Това обяви
Коментари Харесай

24 нови случая на COVID-19 у нас, общият брой е 648

 Случаите на доказан COVID-19 у нас набъбнаха на 648. Това разгласи ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг в Министерския съвет. Установените нови за денонощието са 24. От тях 15 са в София, като 6-ма са признати в " Пирогов ", в " Токуда " е настанен 1 пациент, В " Св. София " също 1, в Инфекциозна болница - 1. Шестима са амбулаторни, т.е. по-леки случаи, които се лекуват у дома. Също от новите случаи два са в Кърджали, в Пазарджик - 1. Във Велико Търново - 3-ма, като става въпрос за цяло семейство, живяло във Англия, в това число и 9-годишно дете. Заболяването и на тримата е в лека степен са деянията на болестта. В Сливен има един нов случай, в Смолян - 1, в Бургас също 1.

Жертвите общо са 26 като тях бе прибавен и умрял преди два дни мъж в " Пирогов ", чиято проба е излязла в последните часове. Средната възраст на покосените от вируса у нас все още е 64 години, от тях 14 мъже, 12 са дамите. 

Активните случаи, включващи инфектирани и настанени в лечебни заведения са 560. От тях на болнично лекуване сега са 231 души, 32 са интензивни.

Доказани са три нови случая на инфектирани и измежду медицинския персонал в страната, с което стават 36. Сред тях е и един санитар от Пирогов. 

Излекувани са 9,6 %. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР